Rusia respectă integritatea teritorială a Ucrainei,în frontierele stabilite după reunificarea Crimeei cu Federația Rusă. Declarația aparține ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Continuăm să respectăm integritatea teritorială a Ucrainei în granițele care s-au format după referendumul din Crimeea și după reunificarea Crimeei cu Federația Rusă”, a declarat Lavrov, transmite rg.ru.

Prin urmare, Rusia, potrivit lui Lavrov, va continua să depună toate eforturile pentru a rezolva conflictul din Ucraina. „Pentru a rezolva această problemă, nu există altă alternativă decât o implementare completă și consecventă a setului de măsuri adoptat la Minsk în februarie 2015”, afirmă ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, țările occidentale, în loc să susțină Kievul, ar trebui să se concentreze asupra punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk. „În acest caz, criza ar fi fost soluționată de mult timp”, a subliniat el.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!