Activistul Anatol Mătăsaru susține că poliția nu vrea să investigheze cazul în care fiul său de 7 ani a fost tamponat pe o trecere de pietoni. El a declarat că deși de la accident a trecut aproape o lună, oamenii legii nu au întreprins măsurile necesare pentru a stabili vinovatul. Astăzi, el și soția sa au protestat la Poliția Capitalei, cerând dreptate pentru copilul lor. Oamenii legii resping acuzațiile activistului.

Incidentul a avut loc anul trecut pe 15 decembrie. Fiul lui Anatol Mătăsaru mergea la bibliotecă în momentul în care a fost tamponat de o mașină. Martorii oculari din blocul apropiat au reușit să filmeze ce a urmat după impact.

„A fost tamponat un copil aproape de trecerea de pietoni. Două secunde nu am reușit să filmez”.

Soția activistului spune că a fost vizitată de poliție o singură dată, în ziua producerii accidentului. Atunci polițistul i-a spus că fiul ei ar fi de vină. Ulterior femeia singură a încercat să caute dreptatea.

„După care am găsit numărul de telefon al ofițerului de urmărire penală. Și mi-a spus că permisul nu i-a fost ridicat șoferului, mi-a zis că este material, nu-i dosar penal ponit. Nu era nici dispusă expertiza”, susține Julieta Savițchi, soția lui Anatol Mătăsaru.

Potrivit femeii, băiatul a suferit o fractură gravă. Mătăsaru crede că prin inacțiunile lor, polițiștii vor să se răzbune pe familia sa.

„Fapt că ancheta stă pe loc, de o lună de zile nu se întreprinde nimic. Ori că ofițerul care-i responsabil de cazul dat a luat bani, a fost corupt, ori că familia Mătăsarul se ignoră sau și una și alta. 01:37-01:40 Se răzbună nu pe Mătăsaru, da pe copilul lui”, a adăugat Anatol Mătăsaru, activist civic.

În timpul protestului, în fața familiei Mătăsaru, a ieșit șeful Secției de Coordonare a urmăririi penale, care a respins acuzațiile.

„De ce este protejat un criminal pe zebră? Aveți copii? Aveți copii oameni buni?”, întreabă Julieta Savițchi.

„Imediat după ce a fost copilul externat, au fost ridicate actele. În baza cărora este necesar de dispus o expertiză. Nu este tergiversată cauza penală. Sunt întreprinse și efectuate toate acțiunile necesare”, susține Veaceslav Manole, șeful secției coordonare a urmării penale.

Potrivit poliției, în privința acestui caz a fost deja pornită o cauză penală, iar dacă va fi recunoscut vinovat, șoferul riscă o amendă de până la 32 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 4 ani de închisoare.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!