Premii pentru cele mai bune creații din anul 2017. 11 personalități marcante din lumea muzicii, cinematografiei, literaturii, artei plastice și teatrului au fost premiate la Gala Premiilor din domeniul culturii.

Printre laureați se numără regizoarea Violeta Gorgos, care a participat la proiectul „Expedițiile memoriei”, alături de jurnaliști, actori și istorici. Regizoarea a fost onorată cu Premiul „Emil Loteanu”, oferit pentru cele trei ediții de documentar în care au fost reflectate drumurile deportaților românilor basarabeni. Violeta Gorgos spune că premiul se datorează întregii echipe care a muncit la realizarea documentarului.

Este un premiu de echipă și mă bucur că oamenii cu care lucrez eu au putut să facă astfel încât realizările să fie vizibile”, a declarat Violeta Gorgos, regizoare.

Pentru aportul deosebit în promovarea muzicii populare, a fost premiat și interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu, care, pe parcursul carierei sale a înregistrat peste 300 de piese, una din cele mai cunoscute fiind „Casa părintească nu se vinde”.

Mulțumesc pentru apreciere, pentru cei care au încredere și m-au ajutat pe parcursul carierei mele”, a spus Mihai Ciobanu, interpret.

Scriitorului Dumitru Crudu i-a fost înmânat Premiul Constantin Stere în domeniul literaturii, datorită cărții de proză „Moartea unei veverițe”, în care este descrisă istoria neamului romanesc, despre războiul din 1992, dezastrul economic și migrația.

În carte e vorba și despre o familie care a fost dezbinată de război. E o carte de proză bazată pe ficțiune, pe imaginație, fantezie”, povestește Dumitru Crudu, scriitor.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Dragi oameni de cultură, vă rugăm să creați în continuare, să creați pentru binele și bunătatea noastră”, a declarat Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Gala Premiilor în domeniul culturii are loc anual cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Culturii.

Reporter: Veronica Vacari;
Imagine: Vlad Coroban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!