Patru persoane fără adăpost au ajuns la spital cu degerături urmare a frigului din ultimele zile. Totodată, în Chișinău, crește numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, gripa stă la pândă, iar cei mai afectați sunt copiii.

„Cele mai solicitate instituții medicale sunt instituțiile medicale pentru copii, în special Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, doar astăzi au fost internați 142 de copii. Toate instituțiile medicale dispun de medicamente antigripale”, a declarat la ședința Primăriei Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate.

Potrivit șefului de la Sănătate, cele 4 persoane fără adăpost, internate cu degerături, se află sub supravegherea medicilor. Conform legislației, Primăria este obligată să instaleze corturi doar dacă minimă termică va scădea sub minus 20 de grade. În total, săptămâna trecută, în municipiul Chișinău au fost înregistrate peste 1900 de cazuri de infecții respiratorii acute – cu 100 mai multe decât săptămâna precedentă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!