Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada de iarnă, cu temperaturi scăzute, a fost extins numărul de locuri la Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. În condițiile în care capacitatea Centrului, în regim obișnuit, este de 70 de locuri, acum instituția poate găzdui până la 120 de oameni, pentru a oferi ajutor și adăpost unui număr mai mare de persoane care vagabondează.

Zilele trecute au fost înregistrate 4 cazuri de hipotermie printre persoanele fără adăpost. Despre aceasta a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale șeful Direcției sănătății, Mihai Moldovanu.

Potrivit funcționarului, în ultimele zile a crescut și numărul de solicitări la Serviciul de ambulanță, din partea persoanelor care vagabondează. „În cazul în care aceste persoane prezintă semne de îmbolnăvire, ele sunt internate în spital”, a precizat șeful Direcției Sănătate.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu a solicitat o conlucrarea mai activă între serviciile municipale de profil în vederea susținerii persoanelor fără domiciliu stabil și asigurarea cu adăpost în perioada cu temperaturi scăzute.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!