Mai multe mini-vacante pentru bugetari în acest an. Ministerul Muncii propune ca vineri, 9 martie, să fie zi liberă, iar pentru că 8 martie este cu roșu în calendar, femeia ar putea fi sărbătorită tocmai 4 zile.

Tot atâtea zile ar putea sta acasă oamenii de ziua Muncii, autoritățile urmând să declare liberă data de 30 aprilie. Ajunul Crăciunului pe stil nou, 24 decembrie, dar și 31 decembrie, la fel, ar putea fi declarate zile libere în acest an. Totuși, zilele de odihnă vor fi recuperate sâmbătă. Propunerile se conțin într-un proiectul de hotărâre propus spre consultări publice.

În cele din urmă, numărul zilelor libere nu se majorează, iar moldovenii vor avea tot 14 zile libere în acest an, exact ca și anul trecut (vezi mai jos). Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern.

1 ianuarie – Revelionul,
7 ianuarie şi 8 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi,
8 martie – Ziua Internațională a Femeii,
8 şi 9 aprilie – Paștile,
15 şi 16 aprilie – Paștile Blajinilor,
1 mai – Ziua Muncii,
9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei,
1 iunie – Ziua Copilului,
27 august – Ziua Independenței,
31 august – sărbătoarea Limba Noastră,
25 decembrie – Crăciunul pe stil nou.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!