Christopher Hoerl, sportivul austriac naturalizat al R. Moldova, s-a calificat la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a Federației de Ski și sanie din R. Moldova. În același timp, Nicolae Juravschi, președintelui Comitetului Național Olimpic și Sportiv, a declarat pentru TV8 că Hoerl are punctele necesare pentru calificare, însă abia pe 22 ianuarie se va anunța oficial numele sportivilor calificați.

Menționăm că pe pagina Wikipedia a Moldovei la Jocurile Olimpice de Iarnă de asemenea se spune că Christopher Hoerl este calificat la categoria ski alpin.

Totuși, Nicolae Juravschi a explicat că Comitetul așteaptă un act oficial, precizând că mai sunt și alți sportivi care așteaptă calificarea, printre ei se numără și Leonard Cepoi.

Hoerl este un schior născut în Austria, care a fost recrutat de Federația Moldovenească de schi în 2015. Hoerl a decis să concureze pentru Moldova, deoarece a considerat că astfel va avea șanse mai mari să se afirme. Datorită schimbării de naționalitate, Hoerl a trebuit să aștepte până la mijlocul anului 2017 pentru a concura la evenimentele Federația Internaționale de Schi pentru Moldova.

Mai jos vă prezentăm un tabel cu competițiile și pozițiile pe care s-a clasat Hoerl ca sportiv din partea Moldovei:

Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 se vor desfășura în perioada 9 – 25 februarie 2018 la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!