Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, au declarat pentru AGERPRES surse social-democrate. Nominalizarea ar fi fost votată de forul de conducere în unanimitate, cu o abţinere.

Viorica Dăncilă este membru al Partidului Social Democrat. Din 2014, aceasta a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat. De asemenea, Viorica Dăncilă deține, din 2015, funcția de președinte al Organizației Femeilor Social Democrate.

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu afirmă că s-a retras de pe lista propunerilor pentru funcţia de premier: „Au fost două propuneri şi ceea ce mi-am dorit este să nu se împartă voturile în CExN şi să mergem mai departe cu cel care să aibă, din punctul de vedere al CExN, tot sprijinul”.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi va convoca pentru miercuri consultări cu partidele politice pentru formarea noului Guvern.

Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării va exercita interimar funcţia de prim-ministru al României.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!