Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi va convoca pentru miercuri, 17 ianuarie, consultări cu partidele politice pentru formarea noului Guvern.

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat demisia din funcție în seara zilei de ieri. Decizia privind retragerea politică a fost luată prin vot, în ședința Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat cum a pierdut aşa repede susţinerea partidului, el a spus: „Plec cu fruntea sus, nu regret nimic. Partidul a hotărât că e nevoie de un alt Guvern, cu alt tip de abordare (…) Tot timpul este loc de mai bine. Eu nu am dorit să rup partidul să-l împărţim”, a afirmat Tudose potrivit Agerpres.

Mihai Tudose a devenit premier în urma votului din Parlament din 29 iunie 2017. Anterior, Guvernul Sorin Grindeanu a fost dărâmat prin moțiune de cenzură.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!