Banca Națională nu poate spune clar când va ajunge raportul Kroll-2 pe masa procurorilor moldoveni. Într-un răspuns oferit TV8, BNM susține că organele de anchetă vor putea vedea documentul integral abia după ce BNM va primi de la Kroll răspunsuri la toate întrebările pe care le-a adresat detectivilor. Banca Națională evită însă să spună când se va întâmpla asta și exclude orice potențială scurgere de informație în privința raportului Kroll-2.

În răspunsul oferit postului nostru de televiziune, Banca Națională susține că: „Conform acordului cu compania „Kroll”, BNM urmează să prezinte lista de întrebări pe marginea raportului detaliat. După aceasta, Kroll va avea o perioadă pentru a furniza clarificările necesare sau informații suplimentare. Raportul final va fi transmis și organelor de anchetă din Republica Moldova, conform procedurii agreate cu compania „Kroll”, în cadrul misiunii „Kroll” la Chișinău, în timpul apropiat”.

După ce anterior premierul Pavel Filip a spus că a citit raportul Kroll 2, iar Banca Naționala a declarat pentru presă că documentul nu a fost trimis oficialilor din Moldova, acum responsabilii de la Bancă spun ca exclud orice scurgere de informații și refuză să investigheze modul în care prim-ministrul a obținut acces la raportul integral. De asemenea, BNM refuză să dezvăluie celelalte nume care apar în raport, iar unicul om care este menționat în sinteza Kroll, primarul de Orhei, Ilan Șor, spune că nu este de acord cu rezultatele raportului și că, în curând, vor apărea noi detalii.

– De ce în raportul Kroll 2 apare doar numele dumneavoastră?
– În curând veți afla totul la acest subiect
”, a declarat Șor.

BNM a publicat rezumatul raportului Kroll 2 pe 21 decembrie 2017. În document apare doar numele lui Ilan Șor și a cel puțin 77 de companii din „Grupul Șor” care ar fi fost implicate în extragerea banilor din sistemul bancar. În acest sens, avocații primarului de Orhei au spus că au atacat compania „Kroll” la Curtea Supremă din Londra.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!