Versurile lui Mihai Eminescu au răsunat într-un metrou din Londra. Interpretul Cătălin Josan a cântat o piesă de ziua regretatului poet, aducându-i astfel un omagiu. Artistul se află într-un turneu în Marea Britanie și spune că a fost surprins de primirea călduroasă a londonezilor.

Artistul a văzut pianul din metroul londonez, nu a stat mult pe gânduri și a interpretat piesa „De-aș avea” pe versurile lui Mihai Eminescu.

Oriunde merg în lume, încerc să fac limba română auzită. Trebuie să învățăm să ne prețuim adevăratele valori”, a declarat interpretul pentru TV8.

Cătălin Josan susține la Londra mai multe concerte, dar nu a uitat de ziua în care s-a născut marele poet și i-a adus un omagiu. Cu această piesă artistul urma să iasă în scena Palatului Național la un concert din 2016, dar a fost exclus din lista interpreților, el organizând un „concert de protest” în fața palatului.

Deși majoritatea călătorilor din metroul din Londra nu a înțeles cuvintele, interpretul a fost aplaudat minute în șir de trecători.

Interpreții Cătălin Josan și Pașa Parfeni au intrat în dizgrațiile autorităților după ce au susținut acțiunile de protest organizate de Platforma Demnitate și Adevăr împotriva guvernării. Artiștii nu mai sunt invitați la concertele organizate de autorități din bani publici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!