/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A început evacuarea nămolului de la Staţia de Epurare. În oraș se poate răspândi miros neplăcut

17 ianuarie 2018, ora 09:55

Muncitorii preconizează până în martie, 2018 să evacueze peste 75 de mii metri cubi de nămol din circa 140 de tuburi geotextile. Nămolul transportat va fi stocat în depozite speciale, care au fost construite pe teritoriul Staţiei de Epurare. După ce va fi evacuat nămolul, vor fi efectuate lucrările de salubrizare a platformelor, precum şi a căilor de acces dar și dezinfectarea acestora.

Stația de epurare activează mai bine de 50 de ani, utilajul fiind deja uzat. Pentru ca sistemul de epurare să funcţioneze eficient este nevoie construcţia unei noi staţii. Lucru care va fi posibil datorită obținerii creditului oferit de BERD și BEI, în valoare totală de circa 62,8 mln, EUR, dintre care circa 14 mln EUR sunt sub formă de grant. Cea mai mare parte de investiții sunt destinate primei faze de reabilitare a Stației de Epurare și a circa 7 km de rețele magistrale de canalizare, inclusiv 3 km de colectoare de dimensiuni majore. În special la SE este prevăzută construcția instalațiilor noi de tratare a nămolului, cu obținerea biogazului utilizat pentru producerea energiei electrice și termice, iar nămolul igienizat va putea fi utilizat în agricultură. Obiectivul propriu-zis va fi construit în mai multe etape.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram