/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Australia lansează un apel către cercetători pentru salvarea Marii Bariere de Corali

17 ianuarie 2018, ora 06:30

„Este o invitaţie deschisă adresată celor mai străluciţi oameni de ştiinţă… pentru a dezvolta soluţii inovative care vor proteja coralii şi încuraja regenerarea recifelor deteriorate”, a spus ministrul australian al mediului, Josh Frydenberg.

„Marea Barieră este cea mai mare minune naturală a planetei. Problema este una importantă aşa că este nevoie de decizii curajoase şi trebuie să avem în minte faptul că soluţiile pot veni de oriunde”, a mai precizat ministrul.

Marea Barieră de Corali este cel mai mare conglomerat de recif de corali din lume şi se întinde pe o suprafaţă mai mare decât cea a Italiei. Este unul dintre cele mai biodiverse ecosisteme de pe planetă şi habitatul a milioane de forme de viaţă marine. Este, de asemenea, una dintre cele mai importante atracţii turistice din Australia, generând venituri de 6,4 miliarde de dolari în fiecare an.

Creşterea temperaturii oceanelor şi degradarea mediului înconjurător au provocat fenomenul albirii pe scară largă a coralilor în ultimii doi ani.

Oamenii de ştiinţă spun că, dacă nu se iau măsuri privind schimbările climatice, bariera va fi distrusă în timpul vieţii noastre.

Guvernul a făcut apel la oamenii de ştiinţă pentru a identifica soluţii inovatoare care să ducă la regenerarea recifelor şi la stimularea dezvoltării coralilor.

Frydenberg a spus că soluţiile pot fi variate, de la reducerea expunerii coralilor la factori de stres, la regenerarea recifului prin plantarea larvelor de corali.

Propunerile trebuie să ”ţină cont” de comunităţile aborigene şi băştinaşe, precum şi de vizitatori, operatori de turism, pescuitul în scop recreaţional sau comercial, a spus ministrul mediului din Queensland, Leeanne Enoch.

Anul trecut, guvernul australian a evitat la limită plasarea Barierei pe lista UNESCO a patrimoniului mondial în pericol după ce a promis că va cheltui două miliarde de dolari pentru implementarea măsurilor de protecţie şi administrare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram