După ce mai multe mămici au relatat pe rețelele de socializare că ar fi fost obligate să achite sume mari pentru fotografii la externarea din spital, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat și a solicitat instituțiilor să amenajeze un spațiu gratuit pentru evenimentele de externare.

„S-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiile menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc. Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

Menționăm că un grup de mame au adresat o petițe autorităților în care solicită emiterea unui Ordin, prin care să fie reglemenată procedurat de externare din maternitățile din toată țară, „într-un mod în care femeia și nou-născutul sunt respectați și nu este deranjată intimitatea familiei”. Acestea au mai solicitat și interzicerea expres a oricăror servicii fotografice contra plată, dar și amenajarea obligatorie a unei zone de ieșire.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!