Anunţul unui nou atac informatic care a permis furtul de monede Bitcoin păstrate de utilizatorii serviciului BlackWallet şi zvonurile între timp confirmate de autorităţile sud-coreene, cum că ar pregătii interzicerea parţială a tranzacţiilor virtuale, au cauzat prăbuşirea cotaţiei principalelor monede, anunță go4it.ro.

După ce a pierdut peste 10% din valoare în numai o oră, moneda Bitcoin şi-a continuat declinul pe tot parcursul zilei, preţul coborând temporar sub pragul de 10900 dolari/BTC. Un parcurs similar a avut şi moneda Ethereum, a cărei cotaţie a scăzut de la peste 1350 dolari în urmă cu 24 ore, la un minim de numai 960 dolari. Aşa cum deseori se întâmplă în pieţele de monede virtuale, după aproximativ 3 ore cotaţia monedei Ethereum a atins din nou pragul de 1100 dolari.

Justificată prin îngrijorarea autorităţilor sud-coreene, cum că tranzacţiile în monede virtuale ar putea fi folosite la finanţarea activităţilor ilegale, măsura impunerii unui control mai strict asupra uneia dintre cele mai active pieţe de tranzacţionare din lume ar putea să nu aibă efecte pe termen lung, pierderile suferite urmând să fie recuperate cu ajutorul cumpărătorilor atraşi de perspectiva unor creşteri viitoare şi posibilitatea de a specula de urma fluctuaţiilor rapide de curs.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!