Preşedintele american, Donald Trump, dispune de o sănătate „excelentă” şi nu are nicio problemă cognitivă, a precizat medicul Casei Albe, Ronny Jackson, citat de Agerpres.

„Este în formă pentru a-şi exercita datoria pe timpul rămas din mandatul său şi inclusiv în celălalt mandat dacă ar fi ales” din nou în 2020, a asigurat Jackson, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Trump s-a supus vineri la prima vizită medicală anuală din mandatul său prezidenţial şi, deşi doctorul său nu prevăzuse şi o examinare a sănătăţii sale cognitive, acesta a decis să o realizeze la cererea preşedintelui.

Potrivit medicului, obiectivul pentru acest an este ca Trump, care cântăreşte 108,4 kg, să dea jos câteva kilograme.

„El are multă energie, rezistenţă” a spus Ronny Jackson.

Chestionat asupra modului de viaţă al preşedintelui, medicul a subliniat că acesta nu doarme mult, „în medie 4 sau 5 ore pe noapte”, dar a refuzat să se exprime asupra numărului de ore petrecute în faţa televizorului.

Totodată, Ronny Jackson, citat de dpa, a arătat că intenţionează să lucreze asupra unor modalităţi prin care să introducă exerciţii în programul preşedintelui, pentru a ajuta la scăderea nivelului colesterolului acestuia.

Preşedintele Statelor Unite nu are nicio obligaţie să se supună unui control medical, nici să prezinte public rezultatele, dar acest lucru a devenit o tradiţie. Donald Trump, cel mai în vârstă bărbat care a acces la preşedinţia SUA, urmează astfel exemplul predecesorilor săi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!