/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Medicului Casei Albe: Trump are o sănătate „excelentă” şi nicio problemă cognitivă

missing
17 ianuarie 2018, ora 11:45

„Este în formă pentru a-şi exercita datoria pe timpul rămas din mandatul său şi inclusiv în celălalt mandat dacă ar fi ales” din nou în 2020, a asigurat Jackson, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Trump s-a supus vineri la prima vizită medicală anuală din mandatul său prezidenţial şi, deşi doctorul său nu prevăzuse şi o examinare a sănătăţii sale cognitive, acesta a decis să o realizeze la cererea preşedintelui.

Potrivit medicului, obiectivul pentru acest an este ca Trump, care cântăreşte 108,4 kg, să dea jos câteva kilograme.

„El are multă energie, rezistenţă” a spus Ronny Jackson.

Chestionat asupra modului de viaţă al preşedintelui, medicul a subliniat că acesta nu doarme mult, „în medie 4 sau 5 ore pe noapte”, dar a refuzat să se exprime asupra numărului de ore petrecute în faţa televizorului.

Totodată, Ronny Jackson, citat de dpa, a arătat că intenţionează să lucreze asupra unor modalităţi prin care să introducă exerciţii în programul preşedintelui, pentru a ajuta la scăderea nivelului colesterolului acestuia.

Preşedintele Statelor Unite nu are nicio obligaţie să se supună unui control medical, nici să prezinte public rezultatele, dar acest lucru a devenit o tradiţie. Donald Trump, cel mai în vârstă bărbat care a acces la preşedinţia SUA, urmează astfel exemplul predecesorilor săi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram