În ziua alegerilor prezidențiale din 18 martie, mai multe regiuni din Rusia vor organiza și un sondaj privind proiectele de îmbunătățire a orașului. Sondajele se vor desfășura în aceleași clădiri (sau lângă ele), unde se află secțiile de votare. Aceasta este o modalitate de a spori participarea la alegerile prezidențiale, scrie Vedomosti.

Guvernul rus a aprobat procedura pentru un astfel de vot privind amenajarea teritoriului în decembrie 2017. Selectarea proiectelor de îmbunătățire poate fi efectuată în municipii cu o populație de peste 20 mii de persoane.

Serviciul de presă al Ministerului Construcțiilor a confirmat ziarului că în 2018 astfel de scrutine ar trebui să aibă loc în 81 de regiuni ale federației Ruse – nu se vor desfășura astfel de alegeri doar la Moscova, Sankt Petersburg, districtul Yamalo-Nenets și regiunea Tyumen. Termenul limită de a organiza sondajele privind proiectele de îmbunătățire a orașului este 23 martie.

Votul privind proiectul de îmbunătățirea va fi realizat sub forma unui sondaj, la care doar persoanele cu viză de reședință la locul unde este efectuat sondajul. Copreședintele mișcării Golos, Grigori Melkonyants, a confirmat că acest lucru nu contravine legii electorale, dar numai în cazul în care ancheta nu va fi efectuată în aceiași cameră unde se vor desfășura votul pentru alegerile prezidențiale.

Anterior, s-a aflat că la Moscova în ziua alegerilor prezidențiale ar putea fi organizat un referendum privind unificarea districtelor Marino și Lublin, însă încă nu a fost desemnat în mod oficial.

Împreună cu alegerile prezidențiale, un referendum a fost deja planificat în regiunea Volgograd. Alegătorii vor fi chemați să se pronunțe dacă vor să se mute din fusul orar al Moscovei la unul mai timpuriu (MSC + 1). În ultimii trei ani, fusul orar a fost schimbate de zece ori, dar nu s-au organizat niciodată referendumuri în această privință, notează meduza.io.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!