/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Metoda prin care rușii vor să crească prezența la urne la alegerile prezidențiale 2018

missing
17 ianuarie 2018, ora 11:43

Guvernul rus a aprobat procedura pentru un astfel de vot privind amenajarea teritoriului în decembrie 2017. Selectarea proiectelor de îmbunătățire poate fi efectuată în municipii cu o populație de peste 20 mii de persoane.

Serviciul de presă al Ministerului Construcțiilor a confirmat ziarului că în 2018 astfel de scrutine ar trebui să aibă loc în 81 de regiuni ale federației Ruse – nu se vor desfășura astfel de alegeri doar la Moscova, Sankt Petersburg, districtul Yamalo-Nenets și regiunea Tyumen. Termenul limită de a organiza sondajele privind proiectele de îmbunătățire a orașului este 23 martie.

Votul privind proiectul de îmbunătățirea va fi realizat sub forma unui sondaj, la care doar persoanele cu viză de reședință la locul unde este efectuat sondajul. Copreședintele mișcării Golos, Grigori Melkonyants, a confirmat că acest lucru nu contravine legii electorale, dar numai în cazul în care ancheta nu va fi efectuată în aceiași cameră unde se vor desfășura votul pentru alegerile prezidențiale.

Anterior, s-a aflat că la Moscova în ziua alegerilor prezidențiale ar putea fi organizat un referendum privind unificarea districtelor Marino și Lublin, însă încă nu a fost desemnat în mod oficial.

Împreună cu alegerile prezidențiale, un referendum a fost deja planificat în regiunea Volgograd. Alegătorii vor fi chemați să se pronunțe dacă vor să se mute din fusul orar al Moscovei la unul mai timpuriu (MSC + 1). În ultimii trei ani, fusul orar a fost schimbate de zece ori, dar nu s-au organizat niciodată referendumuri în această privință, notează meduza.io.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram