Partidul Socialiștilor condamnă intenția lui Traian Băsescu de a înainta în parlamentul României o inițiativă legislativă privind unirea Republicii Moldova. PSRM solicită ca fostul președinte român să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, iar activitatea tuturor partidelor și mișcărilor unioniste să fie interzică pe teritoriul țării noastre.

„Nu este pentru prima dată când fostul președinte al României și-a permis să facă declarații care amenință statalitatea Republicii Moldova. În acest sens, este îngrijorător faptul că nicio instituție de stat a Republicii Moldova, cu excepția Președinției Republicii Moldova, nu a emis o declarație oficială în această privință”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită autorităților să ia măsuri decisive „pentru a proteja statalitatea țării noastre și pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran și independent”.

În același timp, socialiștii menționează că această poziție nu este îndreptată împotriva României și că vor să o privească ca pe un stat prietenos.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!