Ședința de judecată în dosarul lui Chiril Lucinschi a fost amânată, deoarece fostul deputat a fost internat în spital. Următoarea ședință de judecată a fost programată pe 24 ianuarie.

Domnul Chiril Lucinschi a început să se simtă rău începând cu data de 13 ianuarie în mod mai accentuat. Ieri (n.r. 16 ianurie) a fost supus unor investigații medicale și astăzi dimineața a fost internat în spital”, a menționat avocatul, Corina Straton.

Avocata a mai spus că următoarea ședință va avea loc pe 24 ianuarie, și „în ritm alert și accelerat” au fost programate și datele pentru celelalte ședințe: în data de 2 februarie, 7 , 9 și 14 februarie.

Procurorul a menționat că a fost sunat de Lucinschi, care și-a cerut permisiunea să meargă la un spital pentru a fi supus unei investigații medicale. „Astăzi dimineață cu jumătate de oră înainte de ședință am fost informat că el a fost internat”, a declarat Eugen Rurac, procuror.

Rurac a spus că astăzi Chiril Lucinschi trebuiau să fie audiat pe marginea acuzațiile înaintate.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai 2017, fiind bănuit de spălare de bani și fals în declarația de avere. Potrivit acuzării, în perioada 2012-2014, companiile aflate în proprietatea fostului deputat, prin intermediul unor contracte fictive, ar fi primit bani pentru anumite servicii. Procurorii spun că mijloacele financiare ar fi provenit de la BEM, Banca Socială și Unibank. Însăși Lucinschi respinge acuzațiile și spune că toate contractele sunt valabile. Dacă va fi demonstrată vinovăția lui, el riscă până la 10 ani de pușcărie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!