Ministrul Educației, Monica Babuc, a declarat că demersul vicepreședintelui PL prin care se cere anularea diplomei de studii a lui Chiril Gaburici se examinează. Babuc nu a precizat vreun termen în care am putea afla răspunsul ministerului, spunând că se vor strădui „cât mai repede”.

Ați reușit reușit să examinați cererea domnului Munteanu?

– Nu, nu, este în examinare acum.

– De cât timp aveți nevoie pentru examinare?

– Nu am stabilit niște limite, dar sigur ne vom strădui cât mai repede”.

Amintim că, Valeriu Munteanu, vicepreședintele Partidului Liberal, a trimis o solicitare ministrului Educației Monica Babuc prin care cere ca diploma de studii medii a cetățeanului Gaburici, obținută fraudulos, să fie anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie a domnului Chiril Gaburici.

Astfel, potrivit lui Munteanu, „după realizarea acțiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condițiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!