Durere fără margini în localitatea Gura Bâcului din Anenii Noi. Tot satul s-a adunat să-i petreacă pe ultimul drum pe fetița de un an și cinci luni, pe tatăl ei și pe șoferul, care au murit în accidentul produs luni, în apropierea satului Todirești. Rudele familiilor îndurate i-au ajutat cu bani să organizeze funeraliile. În teribilul accident au supraviețuit două femei, inclusiv mama fetiței. Acestea au suferit mai multe traumatisme grave. Ieri, mama fetiței decedate a fost conectată la aparatele de respirație artificială.

Ion și Cezara locuiau la o margine de sat într-o căsuță modestă. Ei sunt părinții Feliciei, fetița de un an și cinci luni care a murit în accident. Fetița avea nevoie de consultația unui medic, așa că au rugat un consătean să-i ducă până la Chișinău. Pe drum, însă s-a produs nenorocirea. În fața Daciei în care se aflau a apărut un „Audi”, care a intrat pe contrasens și i-a tamponat violent. În rezultat, Ion, Felicia și șoferul Daciei au murit pe loc. Astăzi, ei au fost petrecuți pe ultimul drum.

„Ion era un băiat de aur, harnic. Cu ce vom putea, o să îi ajutăm”.

„Am dat acum oleacă de ajutor și o să-i mai ajutăm”.

Mama Feliciei, Cezara, de 24 de ani și o altă tânără de 23 de ani, singurele care au supraviețuit, se află în stare gravă la Reanimare. Starea lor, spun medicii, nu s-a îmbunătățit.

„Starea doamnei de 24 de ani, rămâne gravă, dar e un pic mai bine, în sens că e mai stabilă. Cealaltă e activă, deși rămâne în reanimare”, spune Petru Craveț, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență.

Pe ultimul drum a fost petrecut și Sergiu – șoferul Daciei. Acesta a lucrat mai mulți ani în Rusia, iar recent și-a cumpărat mașină. A lăsat în urmă doi copii, inclusiv unul cu grad de invaliditate. Soția sa, care lucrează servitoare la școala din sat, primește un salariu de numai 1000 de lei. Rudele și consătenii au strâns mână de la mână și i-au ajutat să organizeze funeraliile soțului. Nu i-au ajuns, însă, așa că a mai împrumutat niște bani.

„Am nevoie de ajutor. Eu în casa părinților lui trăiam, dar acum cum să trăiesc, n-am să pot trăi fără dânsul, nu știu ce să fac fără dânsul”, spune Natalia Perdivară, soția.

„Toată speranța era la el. El se ducea săracul prin Rusia. Veneau cete, cete de oameni care aduceau cât îi trage inima. Și noi rudele am dat cât am avut”.

„Ne străduim și noi să-i ajutăm. Nu o să-i lăsăm în drum”.

Potrivit poliției, automobilul de marcă „Audi” se deplasa cu viteză excesivă, iar mașina avea cauciucuri de vară care, în plus, erau uzate. În automobil se aflau doi bărbați. Ambii au murit pe loc. În automobilul „Dacia” lipsea scaunul pentru transportarea copiilor, iar pasagerii de pe bancheta din spate erau fără centuri. Oamenii legii au anunțat că vor iniția o cauză penală, doar că nu au pe cine trage la răspundere, deoarece șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului a murit.

Reporter: Veronica Vacari
Imagini: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!