/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Scufundarea în apă rece de Bobotează nu te spală de păcate. Andronache: „E o tradiție aberantă”

missing
17 ianuarie 2018, ora 13:49

„E grav că aceste obiceiuri aberante sunt susținute de către preoți sau chiar și de ierarhii bisericii. În această sărbătoare se sfințesc apele, adică se face agheasmă. În această zi, chiar în timpul slujbei, unii se aruncă în apa rece pentru spălarea păcatelor. Ce vedem la Bobotează nu are vreo legătură cu decența. Preoții aruncă o cruce în apă, și alții prin competiție o aduc. Este o lipsă de respect pentru semnul crucii”, spune Ion Andronache.

În același timp, vloggerul ortodox susține că oamenii nu trebuie să își pună viața în pericol atunci când se scufundă în apele reci, deoarece nu toți sunt pregătiți să facă față acestui lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram