Autorul vlogului Ortodoxia a realizat un nou episod în care condamnă mai multe obiceiuri de Bobotează. Ion Andronache susține să scufundarea în râu de Bobotează nu are nici o treabă cu spălarea păcatelor și că acestea se iartă doar prin pocăință și prin îndreptate.

„E grav că aceste obiceiuri aberante sunt susținute de către preoți sau chiar și de ierarhii bisericii. În această sărbătoare se sfințesc apele, adică se face agheasmă. În această zi, chiar în timpul slujbei, unii se aruncă în apa rece pentru spălarea păcatelor. Ce vedem la Bobotează nu are vreo legătură cu decența. Preoții aruncă o cruce în apă, și alții prin competiție o aduc. Este o lipsă de respect pentru semnul crucii”, spune Ion Andronache.

În același timp, vloggerul ortodox susține că oamenii nu trebuie să își pună viața în pericol atunci când se scufundă în apele reci, deoarece nu toți sunt pregătiți să facă față acestui lucru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!