/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ SUA: Un meteorit căzut în apropiere de Detroit a provocat un cutremur de mică intensitate

17 ianuarie 2018, ora 09:31

Cutremurul a fost înregistrat la 20:09 ora locală (01:09 miercuri GMT).

USGS a confirmat că originea seismului a fost căderea unui meteorit, care „s-a văzut şi s-a auzit” în zona oraşului Detroit.

Localizarea „aproximativă” a căderii meteoritului este la 8 kilometri vest-sud-vest de New Haven, un orăşel de aproximativ 4.600 de locuitori de la periferia Detroit-ului, în apropiere de lacul St. Clair şi de graniţa cu Canada.

Înainte ca USGS să confirme căderea meteoritului, zeci de persoane au postat pe reţelele de socializare înregistrări ale fenomenului în care se putea vedea o dâră luminoasă urmată de o aparentă explozie.

În urma acestor înregistrări, Serviciul naţional de meteorologie (National Weather Service, NWS) a precizat că lumina strălucitoare şi explozia nu corespund vreunui fulger şi nici unui tunet, precizând că ar putea fi vorba de un meteorit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram