Igor Dodon a explicat de ce deputații socialiști cu pașaport românesc nu au depus cereri să li se retragă cetățenia română. Potrivit lui, motivul este numeroasele acte care este necesar de acumulat.

Îs interesanți frații ăștia ai noștri ca să obții cetățenia ți-o dau foarte repede, dar ca să te dezici trebuie să mergi și să strângi știi cum se spune sprăvși de la toate instituțiile”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii Important.

Dodon mai spune că este necesar de modificat legea „și de spus foarte clar în lege că demnitarii de stat nu au dreptul să aibă dublă cetățenie”, a subliniat șeful statului.

Amintim că, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a informat că nici unul dintre cei șase parlamentari socialiști din Legislativul de la Chișinău nu au depus cereri de renunțare la cetățenia română, anunța portalul Moldovacurată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!