/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Gas Natural Fenosa pleacă din Moldova? Compania dezminte informația apărută în presă

missing
18 ianuarie 2018, ora 20:31

Compania responsabilă de livrarea energiei electrice la centrul și sudul Moldovei efectuează o revizuire a tuturor activelor, scrie presa spaniolă. Potrivit publicației „El Economista”, viitoarea tranzacție ar fi evaluată la peste 500 de milioane de euro. Ulterior, serviciul de presa al companiei a remis un comunicat în care precizează că informația nu este adevărată.

În comunicat se precizează totuși că „unele grupuri internaționale au contactat „Gas Natural Fenosa” și și-au exprimat interesul de a cumpăra cele două întreprinderi din Moldova”. Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, susține că în media se speculează de mai mult timp că operatorul spaniol ar vrea să-și vândă activele din Moldova, dar nu a auzit să se fi ajuns la vreo înțelegere.

„Pentru noi, pentru consumatori este important cine va veni în locul companiei spaniole. Dacă va fi un operator care are experiență în domeniul energetic, noi nu vom simți mare diferență. Dacă însă, este vorba de o tranzacție suspectă, niște persoane incerte și noi nu le cunoaștem, sau implicarea companiilor offshore, care stau în spatele acestor tranzacții, cred că ar trebui să ne îngrijoreze”, susține expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Compania „Gas Natural Fenosa” este prezentă în Republica Moldova din anul 2000 şi prestează servicii pentru mai mult de 800 de mii de clienţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram