Compania „Gas Natural Fenosa” a scos la vânzare filiala din R.Moldova. Despre această scrie o publicație spaniolă. Compania ar fi luat această decizie din cauza activelor din Moldova, apreciate ca fiind „problematice”. Ulterior, pe site-ul companiei a apărut un comunicat, în care se menționează că „informația nu corespunde realității”.

Compania responsabilă de livrarea energiei electrice la centrul și sudul Moldovei efectuează o revizuire a tuturor activelor, scrie presa spaniolă. Potrivit publicației „El Economista”, viitoarea tranzacție ar fi evaluată la peste 500 de milioane de euro. Ulterior, serviciul de presa al companiei a remis un comunicat în care precizează că informația nu este adevărată.

În comunicat se precizează totuși că „unele grupuri internaționale au contactat „Gas Natural Fenosa” și și-au exprimat interesul de a cumpăra cele două întreprinderi din Moldova”. Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, susține că în media se speculează de mai mult timp că operatorul spaniol ar vrea să-și vândă activele din Moldova, dar nu a auzit să se fi ajuns la vreo înțelegere.

„Pentru noi, pentru consumatori este important cine va veni în locul companiei spaniole. Dacă va fi un operator care are experiență în domeniul energetic, noi nu vom simți mare diferență. Dacă însă, este vorba de o tranzacție suspectă, niște persoane incerte și noi nu le cunoaștem, sau implicarea companiilor offshore, care stau în spatele acestor tranzacții, cred că ar trebui să ne îngrijoreze”, susține expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Compania „Gas Natural Fenosa” este prezentă în Republica Moldova din anul 2000 şi prestează servicii pentru mai mult de 800 de mii de clienţi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!