Dosarul lui Ilan Șor a ajuns la Curtea de Apel. Potrivit, reprezentanților curții, dosarul a ajuns la curte pe 15 ianuarie și a fost repartizat judecătorului Xenofon Ulianovschi, până în prezent nu a fost stabilită data următoarei ședințe.

Xenofon Ulianosvchi este vicepreședintele Curții de Apel Chișinău. Acesta a fost numit în funcție pe 13 mai 2008 pe un termen de patru ani, ulterior acestuia i s-a prelungit mandatul. Ulianovschi este aboslvent al facultății de drept USM și este doctorant al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, România, Facultatea Drept Institutul pentru Drepturile Omului şi Drept Umanitar „Raoul Wallenberg”, Universitatea din or. Lund, Suedia.

Magistratul a obținut în 2016 un venit de 264.438 de lei la locul de muncă de bază, din activitatea didactică a ridica un salariu de 41 521 lei și a avut și o pensie anuală de 153 497 lei

Ulianovschi are în proprietate două apartamente în Chișinău, unul cu suprafaţa de 142 m.p., în valoare de 490 000 lei, obținut în 2010, și unul de de 27,1 m.p., în valoare de 9 499 lei, care i-a fost donat în 2004.

Judecătorul este proprietarul și unei mașini marca Hyundai Tucson (an. fab. 2009) în valoare de 255 200 lei, cumpărat în anul 2010. Totodată, are în proprietate și un garaj cu suprafaţa de 24,1 m.p., în valoare de 100 600 lei, cumpărat în același an.

Ulianovschi a indicat și două conturi unul cu 10 euro, iar altul cu șase.

Menționăm că, în 2016 Comisia de Licențiere a Uniunii Avocaților a refuzat să elibereze licența de avocat pentru Xenofon Ulianovschi care spera să intre în breasla apărătorilor în baza vechimii în muncă mai mare de zece ani.

Reamintim că, Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!