Conform datelor Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale în servantul de luptă sunt incluse 135 unități de tehnică, iar 375 de angajați intervin în teren pentru prevenirea situațiilor de risc.

Pe parcursul zilei de azi mai multe mijloace de transport au fost deblocate de salvatori în reginele de sud și centrul țării.

În apropiere de localitatea Susleni, raionul Orhei 27 de autoturisme cu 48 de persoane, inclusiv 6 copii au fost deszăpezite de pompieri, după ce mașinale au rămas blocate în troiene.

La Telenești pe traseul M14 Bălți – Chișinău, șoferii din 6 camioane staționate au primit ceai și asistență din partea reprezentanților Secției Situații Excepționale Telenești.

O ambulanță a fost deblocată de pompieri din zăpadă. Aceasta urma să ajungă la un pacient din localitatea Cobâlnea.

Alte 5 persoane din 2 unități de transport au primit ajutor după ce au rămas înzăpeziți în apropiere de localitatea Căinari.

Intervențiile pompierilor pentru deblocarea autovehiculelor întroienite au avut loc la Nisporeni, Șoldănești, Orhei, Hâncești, Dubăsari, Cimișlia și mun. Chișinău.

De la curentul electric parțial rămân deconectate 275 localități din 18 raioane. Specialiștii lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la energia electrică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!