Umoristul Gheorghe Urschi a împlinit astăzi 70 de ani. De ziua sa de naștere, familia, prietenii și mai mulți artiști au mers la el acasă și l-au felicitat. În acest an, printre oaspeți s-a strecurat și un cățel care a dansat pentru regele umorului.

De dimineață, acasă la Gheorghe Urschi a răsunat muzica, iar urările au curs gârlă. Prietenii i-au pregătit mai multe surprize, iar printre oaspeți i-a trecut pragul și un câine, care i-a adus o floare. Ulterior, câinele Luky a și dansat pentru artist.

Oaspeții au servit șampanie și i-au urat omagiatului „La mulți ani!”.

„Să se întâmple o minune și să-l vedem pe domnul Ghoerghe sănătos și să ne bucure cu bancurile lui”, spune Vladimir Garștea, prieten.

Și așa cum maestrul toată viața a distrat lumea cu bancuri, umoriștii de la „Zebra Show” i-au pregătit, de ziua sa, o dedicație specială: „De această sărbătoare, Domnul a dat și o ninsoare. Dar afară-i cam „dubac”, s-ar lipi și un cinzeac, măi!”

Fiica maestrului spune că ar fi bine ca prietenii și colegii să-i treacă pragul nu doar cu ocazia zilei de naștere.

„Anul e mare, e lung, mai veniți la Gheorghe Urschi, pentru că el este foarte bucuros. Tata, capul sus. Nu mor caii, mai departe știți cum e”, spune Liliana Urschi, fiica lui Gheorghe Urschi.

Cei pasionați de opera umoristului sunt așteptați pe data de 1 aprilie la Palatul Național, unde va avea loc concertul aniversar al lui Gheorghe Urschi. „Regele umorului moldovenesc” s-a născut în 1948, în satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. În 2011 a suferit un atac cerebral, după care și-a încheiat activitatea. În 2012, i-a fost conferit titlul de „Artist al poporului”, iar doi ani mai târziu, a devenit cetățean de onoare al orașului. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și spectacole. De asemenea, a scris scenariile pentru câteva filme, pe care le-a și regizat: „Cine arvonește, acela plătește”, „Văleu, văleu, nu turna!”, „Fenta” și „Musafirul”.

Reporter: Veronica Vacari
Imagine: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!