Trei cetățeni moldoveni sunt bănuiți că ar fi implicați în acțiuni de braconaj cinegetic în zona de frontieră. În baza informațiilor acumulate, polițiștii de frontieră au descins la primele ore ale zilei de 17 ianuarie, în satele Grimăncăuți și Pererîta, r-nul Briceni, unde au fost efectuate mai multe percheziții de domiciliu.

În rezultat, la un locuitor al sat. Grimăncăuți de 40 de ani, s-a depistat două arme lungi cu glonț, calibru 22 mm și calibru 7.62 mm, și o armă cu țeavă lisă de calibru 12 mm. La fel, pentru ne deținerea actelor necesare au fost ridicate cinci dispozitive de optică și 101 cartușe de calibru diferit. În curtea casei a fost percheziționat și automobilul persoanei suspecte, Jeep înmatriculat în Polonia, pentru care nu s-a putut prezenta actele de însoțire, mai mult se presupune că mașina ar fi fost folosită în acțiuni ilegale.

La domiciliul celui de-al doilea suspect, în vârstă de 34 de ani, polițiștii de frontieră au ridicat două arme cu țeavă lisă, 15 cartușe pentru armă de vânătoare și cinci tuburi de cărtușe. Totodată, în cadrul perchezițiilor s-au găsit din rămășițele animalelor vânate – căprioară, mistreț, iepure.

În autoturismul tânărului de 25 de ani din sat. Pererîta s-a depistat un cartuș de armă de vânătoare, fapt ce îi încriminează bănuitului faptele sale ilicite. Conform informațiilor deținute, cetățeanul folosea Jeep-ul, înmatriculat în Marea Britanie, la vânatul ilegal în zona de frontieră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!