Vremea rea dă peste cap și traficul aerian, feroviar în multe țări din Europa. Ninsoarea și mai ales vântul puternic au închis aeroportul Schipol din Amsterdam. Toate zborurile de astăzi sunt anulate. În Belgia o persoană a murit din cauza efectelor ninsorii, iar în Germania au fost închise școli și câteva zboruri de pe aeroportul din Bonn au fost anulate.

Circulaţia trenurilor de mare viteză Thalys care leagă Parisul de Germania şi Olanda a fost întreruptă joi „până la ora 14:00 (13:00 GMT) cel puţin”, a anunţat compania, anunță Agerpres.

„Reluarea traficului este condiţionată de redeschiderea liniilor clasice şi de mare viteză în Olanda şi Germania”, se precizează în anunţ, avertizându-se totodată că “situaţia poate rămâne perturbată şi degradată pe tot parcursul zilei, relatează France Presse.

Prin urmare, Thalys recomandă călătorilor vizaţi să-şi amâne deplasările şi îi trimite pe site-ul său web şi la aplicaţia sa de mobil pentru a afla informaţii în timp real cu privire la evoluţia situaţiei.

Indiferent de condiţiile de tarifare, toate biletele rezervate pentru trenurile în cauză pot fi schimbate în funcţie de disponibilitate sau rambursate fără costuri suplimentare de la punctul de vânzare iniţial, a afirmat compania într-un comunicat.

În Olanda traficul aerian şi feroviar a fost suspendat complet din cauza vremii nefavorabile, iar în zone din Germania traficul feroviar a fost suspendat. De asemene, zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Cologne din Bonn. Școlile din majoritatea regiunilor au rămas închise din cauza unei furtuni care se aşteaptă să aducă ploi abundente şi zăpadă. Autorităţile au avertizat cetăţenii să nu îşi părăsească locuinţele.

În Belgia, o persoană a murit, din cauza vântului puternic. O femeie care se afla în mașină după ce un arbore a căzut pe automobil. Rafalele de vânt au depășit 100 km/h aseară, și au doborât arbori, au zburat ţiglele de pe casă și au distrus cablurile electrice.

Și în Marea Britanie, unde vântul a afectat liniile electrice care alimentau trenurile, iar câţiva copaci au căzut peste şine.

În Scoţia, autorităţile au avertizat oamenii să încerce să evite autostrăzile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!