/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/HARTĂ/ Ninsori abundente în Europa. Trafic dat peste cap în multe capitale europene

missing
18 ianuarie 2018, ora 15:44

Circulaţia trenurilor de mare viteză Thalys care leagă Parisul de Germania şi Olanda a fost întreruptă joi „până la ora 14:00 (13:00 GMT) cel puţin”, a anunţat compania, anunță Agerpres.

„Reluarea traficului este condiţionată de redeschiderea liniilor clasice şi de mare viteză în Olanda şi Germania”, se precizează în anunţ, avertizându-se totodată că “situaţia poate rămâne perturbată şi degradată pe tot parcursul zilei, relatează France Presse.

Prin urmare, Thalys recomandă călătorilor vizaţi să-şi amâne deplasările şi îi trimite pe site-ul său web şi la aplicaţia sa de mobil pentru a afla informaţii în timp real cu privire la evoluţia situaţiei.

Indiferent de condiţiile de tarifare, toate biletele rezervate pentru trenurile în cauză pot fi schimbate în funcţie de disponibilitate sau rambursate fără costuri suplimentare de la punctul de vânzare iniţial, a afirmat compania într-un comunicat.

În Olanda traficul aerian şi feroviar a fost suspendat complet din cauza vremii nefavorabile, iar în zone din Germania traficul feroviar a fost suspendat. De asemene, zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Cologne din Bonn. Școlile din majoritatea regiunilor au rămas închise din cauza unei furtuni care se aşteaptă să aducă ploi abundente şi zăpadă. Autorităţile au avertizat cetăţenii să nu îşi părăsească locuinţele.

În Belgia, o persoană a murit, din cauza vântului puternic. O femeie care se afla în mașină după ce un arbore a căzut pe automobil. Rafalele de vânt au depășit 100 km/h aseară, și au doborât arbori, au zburat ţiglele de pe casă și au distrus cablurile electrice.

Și în Marea Britanie, unde vântul a afectat liniile electrice care alimentau trenurile, iar câţiva copaci au căzut peste şine.

În Scoţia, autorităţile au avertizat oamenii să încerce să evite autostrăzile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram