/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Intemperia a afectat rețelele electrice. 200 de localități din întreaga țară rămân fără lumină

18 ianuarie 2018, ora 11:06

Conform informaţiei operative înregistrate de Centrul de operare al companiei, la ora 9:15 a zilei de astăzi, urmare a rafalelor de vânt puternic şi a depunerii precipitaţiilor pe conductori au rămas parţial sau în totalitate fără energie electrică circa 200 de localităţidin raioanele de centru şi sud ale ţării, precum Criuleni, Străşeni, Orhei, Teleneşti, Călăraşi, Ialoveni, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Hânceşti, Comrat, Cahul, Cimişlia, Leova, Ciadîr-Lunga, Vulcăneşti, Taraclia, Cantemir, de asemenea, din suburbia mun. Chişinău. Situaţia este în continuă schimbare, în funcţie de impactul condiţiilor meteorologice în anumite zone.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice, furnizorul de energie elctrică desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Trebuie menţionat faptul, că intemperia a înrăutăţit şi situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu dificultate. Acest fapt influenţează în sens negativ deplasările echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice. Pentru deblocarea accesului către drumurile principale compania este în contact permanent cu Serviciul Situaţii Excepţionale.

Deoarece avertizarea “Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se va menţine până în seara zilei de astăzi, 18 ianuarie.

Populația trebuie să respecte regulile de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

– ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
– nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram