Și traficul aerian a fost dat peste cap de ninsoare. Mai mulți pasageri au rămas blocați, timp de câteva ore, în Aeroportul Internațional Chișinău. Câteva curse aeriene au fost amânate, iar aeronava care urma să zboare la Londra a rămas la sol.

Cursa spre Moscova a fost amânată de 2 ori și ar putea decola abia la ora 20.20 de minute. La fel s-a întâmplat și cu avionul ce urma să decoleze spre București la ora 5.45, dar a zburat abia în a doua jumătate a zilei.

Deja suntem aici de mai bine de șase ore și trebuie să mai așteptăm încă 8 ore până la ora 21:00”.

Am stat câteva ore fără explicații, ca acum să aflăm că zborul a fost anulat și merg să cer explicații”.

Nu este plăcut să stăm așa toată ziua, fără mâncare, pe scaun. Nu este soluția cea mai bună.”

Olesea urma să obțină astăzi postul de muncă pe care și l-a dorit mult timp, dar, din cauza blocajelor din aeroport, nu a mai ajuns la interviul cu angajatorul din străinătate.

Ne-am îmbarcat în avion, am stat acolo aproape o oră, după care am coborât și am intrat în sala de așteptare. Ne-au oferit un voucher pentru o apă și o tartină și mi s-a spus că vom decola la 12.00, iar la 13.00 m-au anunțat că zborul a fost anulat”, Olesea Trohin, pasager.

O altă familie de moldoveni, care urma să ajungă la Londra, a rămas în aeroport. Mâine, ei ar trebui să fie deja la serviciu.

Până nu am telefonat și am cerut explicații, nu ne-au anunțat nimeni. Doar ne anulau și ne anulau. Iar acum am stat în rând o oră ca să ne anuleze biletele.”

Contactată de TV8, șefa marketing a companiei care deține aeroportul, Nino Chubinashvili, ne-a spus că pe Aeroportul International Chișinău se muncește intens, iar cursele care au fost anulate vor decola cu întârziere. În schimb, la Gara Feroviară toate cursele de tren circulă conform programului.

Nu a fost afectată circulația trenurilor. Trenurile circulă în regim normal după grafic. Sperăm că în continuare vor fi întreprinse măsurile necesare pentru deszăpezirea șinelor, pentru ca să nu fie întreruptă circulația trenurilor.” Mihail Arusoi, directorul Gării Feroviare Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!