Iarna face prăpăd în Europa. Drumuri și județe închise, localități fără lumină și trenuri blocate din cauza viscolului în România. Meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol și zăpada. Potrivit presei străine, autoritățile din Turcia, Ucraina și Olanda au emis atenționări de călătorie. Acolo se așteaptă furtuni. În Germania, sute de școli au fost închise, iar în Marea Britanie au căzut copaci pe șine, dând peste cap traficul feroviar. Un aeroport din Amsterdam a anulat toate zborurile din cauza vântului puternic.

Mai multe drumuri naţionale şi 15 judeţene, au fost închise din cauza viscolului din România, iar mai multe trenuri spre Bucureşti au rămas blocate în gara Buşteni. Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta din cauza zăpezii de pe drum. Localităţi din 13 judeţe au rămas fără energie electrică.

Potrivit presei străine, aceeaşi situaţie este prezentă şi în Marea Britanie, unde vântul a afectat liniile electrice care alimentau trenurile, iar câţiva copaci au căzut peste şine. Zeci de accidente s-au produs din cauza ghețușului.

În Germania, şcolile din majoritatea regiunilor au rămas închise din cauza unei furtuni care se aşteaptă să aducă ploi abundente şi zăpadă. Autorităţile au avertizat cetăţenii să nu-şi părăsească locuinţele. Pe de altă parte în Olanda din cauza vântului puternic a fost închis un Aeroport din Amsterdam. Cel puţin 260 de zboruri au fost anulate. Furtuna a luat practic pe sus oamenii și a distrus acoperișuri.

Condiţii meteo severe au fost anunțate în Turcia, Ucraina şi Olanda. În Istanbul vor fi furtuni cu intensificări ale vântului care pot pune în pericol oamenii, iar în Ucraina se așteaptă vânt puternic, viscol şi căderi masive de zăpadă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!