În urma unor percheziții la opt puncte comerciale din Bălți, ofițerii de investigație au depistat produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, dar și produse fără acte de proveniență.

Punctele comerciale aparțin unei întreprinderi specializate în comerțul cu amănuntul a produselor alimentare în asortiment variat, în raza municipiului Bălți. Afacerea este gestionată de un bărbat din municipiul Bălți. Ofițerii de investigație au ridicat 48 kg de produse alimentare cu termenul expirat și 105 kg de produse fără acte de proveniență legală.

Din oficiul întreprinderii au fost ridicate înscrisuri de ciornă, fișe de distribuire și recepționare a mărfurilor care nu sunt la evidență strictă, în comun cu marfa fără acte de proveniență, mijloacele bănești necontabilizați.

Procesul contravențional a fost pornit în baza bănuielii de comercializare a mărfurilor în lipsa actelor de proveniență, încălcarea legislației cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic, încălcarea regulilor de folosire și aplicare a mașinilor de casă și control.

De asemenea, urmează a fi dispusă expertizarea mărfurilor de calitate dubioasă depistate în vederea stabilirii dacă acestea prezintă sau nu pericol pentru consumatori.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 Cod Penal al RM. Conform legislației in vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor”, se pedepsesc cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167 500 până la 267 500 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!