/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Salam, ciocolate și biscuiți cu termenul expirat. Percheziții la o rețea de magazine din Bălți

18 ianuarie 2018, ora 14:47

Punctele comerciale aparțin unei întreprinderi specializate în comerțul cu amănuntul a produselor alimentare în asortiment variat, în raza municipiului Bălți. Afacerea este gestionată de un bărbat din municipiul Bălți. Ofițerii de investigație au ridicat 48 kg de produse alimentare cu termenul expirat și 105 kg de produse fără acte de proveniență legală.

Din oficiul întreprinderii au fost ridicate înscrisuri de ciornă, fișe de distribuire și recepționare a mărfurilor care nu sunt la evidență strictă, în comun cu marfa fără acte de proveniență, mijloacele bănești necontabilizați.

Procesul contravențional a fost pornit în baza bănuielii de comercializare a mărfurilor în lipsa actelor de proveniență, încălcarea legislației cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic, încălcarea regulilor de folosire și aplicare a mașinilor de casă și control.

De asemenea, urmează a fi dispusă expertizarea mărfurilor de calitate dubioasă depistate în vederea stabilirii dacă acestea prezintă sau nu pericol pentru consumatori.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 Cod Penal al RM. Conform legislației in vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor”, se pedepsesc cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167 500 până la 267 500 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram