După ce Banca Transilvanei a anunțat că a cumpărat 39 de acțiuni ale băncii comerciale Victoriabank, cea din urmă a emis un comunicat în care informează că „la data de 16 ianuarie 2018, a avut loc licitația cu strigare pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, la care s-a vândut pachetul de valori mobiliare emise de B.C. „Victoriabank”S.A., în mărime de 39,20% din total acțiuni emise”. Astfel, investitor este Banca Transilvania din Romania, prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V.

În același comunicat, Victoriabank anunță că urmare a tranzacției, compania VB Investment Holding B.V.,care din 24.05.2016 este acționar cu cota de 27,56 din capitalul social al Băncii, în parteneriat cu Banca Transilvania din Romania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va deține cota de 66,77% din capitalul social al Băncii.

Prin tranzacția dată, Banca Transilvania a cumpărat pachetul de 39,2%, deţinut de firma Insidown LTD din Cipru.

Menționăm că, VB Investment Holding B.V. este compania creată în martie 2015 de către Banca Europeană pentru Dezvoltare special pentru tranzacția ce ține de Victoriabank. Amintim că, în 2016 BERD a devenit proprietarul a 27,56% de acțiuni ale Victoriabank după ce a preluat 12,5% de acțiune deținute de Alpha Bank din România.

Mai jos vedeți acționarii pe care îi avea Victoriabank la 31 mai 2016:

Victoriabank salută investiția Băncii Transilvania și consideră că este un bun început pentru a atrage și alte bănci cu contribuție financiară străină în instituțiile bancare moldovenești. Obiectivul Băncii Transilvania de a-și îndrepta finanțarea către mediul de afaceri mijlociu și mic, sporește încrederea în dezvoltarea investițiilor atractive și în viitorul sistemul financiar-bancar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!