Cei doi procurori arestați ieri într-un dosar de corupție au rămas fără funcții. Ce-i drept doar temporar. Aceștia au fost suspendați de Consiliul Procurorilor, la solicitarea procurorului general, Eduard Harunjen. Ei vor putea reveni în fotolii, dacă instanța va decide că ei sunt nevinovați.

Ieri magistrații i-au plasat pe procurorii Român Clim și Eugen Tifoi în arest pentru 30 de zile. Ei sunt învinuiți de faptul că, împreună cu doi ofițeri și un fost polițist au pretins de la trei businessmeni 6 mii de dolari SUA și 70 de mii de euro. În schimbul banilor, învinuiții urmau să înceteze dosarul de evaziune fiscală în care figurau victimele, iar ulterior să-i scoată de sub urmărire penală.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați de corupere pasivă, în proporții deosebit de mari, învinuiții riscă până la 15 ani închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!