Magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabie de la Curtea de Apel nu vor examina dosarul Șor. O decizie în acest sens a fost luată astăzi după ce o comisie a examinat cererile și motivele invocate de judecători.

Menționăm că, motivul abținerii a lui Xenofon Ulianovschi este „faptul că fratele său Gheorghe Ulianovschi este avocatul lui Chiril Lucinschi care este vizat într-un dosar ce are legătură cu dosarul lui Ilan Șor”, a declarat pentru TV8 de Octeabrina Popa, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Chișinău.

Motivul invocat de Silvia Vrabie este că dânsa a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Însă, se plimbă în continuare în libertate, Șor va ajunge după gratii abia după ce se va pronunța și Curtea de Apel și doar dacă sentința de condamnare a primei instanțe va fi menținută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!