/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Curtea de Apel: Motivul pentru care Xenofon Ulianovschi vrea să renunțe la examinarea dosarului lui Ilan Șor

missing
19 ianuarie 2018, ora 16:31

Judecătorul raportor Xenofon Ulianovschi și-a declarat abținere, motivul abținerii fiind faptul că fratele său Gheorghe Ulianovschi este avocatul lui Chiril Lucinschi care este vizat într-un dosar ce are legătură cu dosarul lui Ilan Șor”, a declarat pentru TV8 de Octeabrina Popa, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Chișinău.

Și judecătoarea Silvia Vrabie a înaintat abținere de la examinarea dosarului Șor. Motivul invocat de Vrabie este că dânsa a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive.

Amintim că, ieri TV8 a scris că Xenofon Ulianovschi este tatăl actualului ministru de Externe, Tudor Ulianovschi. Magistrat.md scrie că acum câțiva ani, pe numele magistratului a fost intentată o procedură disciplinară, fiind acuzat de emiterea unor hotărâri falsificate, ulterior acuzațiile au fost respinse de Colegiului Disciplinar. El a vrut să obțină și licența de avocat în 2016, tentativa a eșuat însă. Anterior, timp de patru ani, el a ocupat fotoliul de vicepreședinte al Curții de Apel.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Însă, se plimbă în continuare în libertate, Șor va ajunge după gratii abia după ce se va pronunța și Curtea de Apel și doar dacă sentința de condamnare a primei instanțe va fi menținută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram