/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Doi dintre cei trei judecători de la Apel vor să renunțe la examinarea dosarului Șor

missing
19 ianuarie 2018, ora 13:54

Dumnealui și-a declarat abținere de la examinarea cazului respectiv. Urmează să fie examinată abținerea, iar deja completul care va examina cererea de abținere va decide dacă urmează în continuare să examineze (n.r. dosarul) domnul Ulianovschi sau nu”, a precizat pentru TV8 de Octeabrina Popa, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Chișinău.

Și judecătoarea Silvia Vrabie a înaintat abținere de la examinarea dosarului Șor. Motivul invocat de Vrabie este că dânsa a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive.

Amintim că, ieri TV8 a scris că Xenofon Ulianovschi este tatăl actualului ministru de Externe, Tudor Ulianovschi. Potrivit portalului Anticorupție, acum câțiva ani, pe numele magistratului a fost intentată o procedură disciplinară, fiind acuzat de emiterea unor hotărâri falsificate, ulterior. El a vrut să obțină și licența de avocat în 2016, tentativa a eșuat însă. Anterior, timp de patru ani, el a ocupat fotoliul de vicepreședinte al Curții de Apel.

Reamintim că, Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram