Dat afară din Primărie de către Silvia Radu, fostul șef de la Transporturi, Oleg Poiată, și-a dat demisia și din funcția de pretor al sectorului Centru. El nu a răspuns la telefon, dar pe pagina sa de Facebook a scris ca actuala conducere a capitalei ar uzurpa funcția de Primar General.

Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, a scris Poiată pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Silvia Radu a decis să îl demită pe Oleg Poiată, menționând că acesta a administrat defectuos subdiviziunea de care a fost responsabil. În timpul unei ședințe operative, primarul interimar și Oleg Poiată au avut un schimb de replici tăioase:

„- Domnule Poiată, ieșiți dacă nu înțelegeți, am să vă dau afară.
– Păi lăsați-mă să explic.
– Nu am nevoie.
– Vă rog frumos să vă sculați și să ieșiți. Eu sunt șeful dvs. Domnule Poiată, sunteți surd sau ce?”.

Oleg Poiata a deținut funcția de pretor al sectorului Centru până în mai 2017, atunci când a venit la șefia Direcției transport. Odată cu venirea în funcția de primar interimar al capitalei a Silviei Radu, funcționarul a intrat imediat în dizgrațiile ei, acesta fiind demis la scurt timp. Edila Capitalei a fost nemulțumită de concepția de dezvoltare a transportului din Chișinău, prezentată de Poiată. În timpul unei ședințe, ea l-a dat afară din sală, iar ulterior l-a chemat înapoi.

Oleg Poiata a fost implicat și în scandalul legat de tragedia de la localul “La Soacra” unde au murit 4 oameni. El a fost demis de Consiliul Municipal din funcția de pretor, iar în apărare i-a sărit primarul suspendat Dorin Chirtoacă. Acesta a declarat că aleșii locali nu au dreptul legal să-l dea afară din funcție. În prezent, pretor al sectorului Centru este Pavel Rusu.

Foto: Facebook/Oleg Poiată

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!