/DOC/ Pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a demisionat: „Nu am cum să reprezint un primar nelegitim”

19 ianuarie 2018, ora 18:40

Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, a scris Poiată pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Silvia Radu a decis să îl demită pe Oleg Poiată, menționând că acesta a administrat defectuos subdiviziunea de care a fost responsabil. În timpul unei ședințe operative, primarul interimar și Oleg Poiată au avut un schimb de replici tăioase:

„- Domnule Poiată, ieșiți dacă nu înțelegeți, am să vă dau afară.
– Păi lăsați-mă să explic.
– Nu am nevoie.
– Vă rog frumos să vă sculați și să ieșiți. Eu sunt șeful dvs. Domnule Poiată, sunteți surd sau ce?”.

Oleg Poiata a deținut funcția de pretor al sectorului Centru până în mai 2017, atunci când a venit la șefia Direcției transport. Odată cu venirea în funcția de primar interimar al capitalei a Silviei Radu, funcționarul a intrat imediat în dizgrațiile ei, acesta fiind demis la scurt timp. Edila Capitalei a fost nemulțumită de concepția de dezvoltare a transportului din Chișinău, prezentată de Poiată. În timpul unei ședințe, ea l-a dat afară din sală, iar ulterior l-a chemat înapoi.

Oleg Poiata a fost implicat și în scandalul legat de tragedia de la localul “La Soacra” unde au murit 4 oameni. El a fost demis de Consiliul Municipal din funcția de pretor, iar în apărare i-a sărit primarul suspendat Dorin Chirtoacă. Acesta a declarat că aleșii locali nu au dreptul legal să-l dea afară din funcție. În prezent, pretor al sectorului Centru este Pavel Rusu.

Foto: Facebook/Oleg Poiată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram