Decis! Referendumul de demitere a primarului orașului Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe 4 martie 2018. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliului Municipal Bălți astăzi, 19 ianuarie, cu votul a 21 de consilieri. Tot astăzi, în fața Primăriei municipiului Bălți a fost organizat un protest în susținerea lui Renato Usatîi.

Ideea de a organiza un plebiscit a fost lansată de însuși Usatîi într-un live pe Facebook. Pentru organizarea referendumului de revocare a lui Usatîi au votat unanim 27 de consilieri municipali de la Bălți pe 3 ianuarie 2018.

Amintim că, consilierii formațiunii „Partidul Nostru” din Consiliul Municipal Bălți au declarat greva foamei pe 15 ianuarie, până astăzi. Greva foamei a fost declarată după ce CNA a efectuat percheziții la președintele consiliului, Igor Basiștii, iar ulterior mai mulți consilieri au fost citați la CNA.

Primarul de Bălți a declarat că este gata să plece din funcție după scandalul deșeurilor din oraș.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!