Șeful poliției capitalei, Corneliu Groza, este subiectul unei anchete de serviciu alături de cei 13 polițiști învinuiți în dosarul morții lui Andrei Brăguță. Cu toate acestea, nici Groza, nici angajații izolatorului de detenție preventivă nu au fost suspendați din funcții. Șeful IGP, Alexandru Pînzări, spune că decizia de suspendare va fi luată după finalizarea anchetei.

– Da, a fost inițiată ancheta.
– Și în privința domnului Groza este ancheta?
– Și în privința dumnealui. Eu cred că la baza acestora stă prezumția nevinovăției. Se va expune judecata definitiv și atunci vor fi luate deciziile de rigoare”, a declarat Alexandru Jizdan, șef al IGP.

Săptămâna trecută procurorii au expediat în instanța dosarul a 13 polițiști angajați ai Izolatorului de detenție provizorie, fiind acuzați de tratament inuman în raport cu tânărul Andrei Brăguță.

Potrivit rechizitoriului, oamenii legii au văzut că tânărul avea un comportament inadecvat, era gol și a dormit pe podeaua din beton, dar nu au întreprins nici o măsură, iar acest lucru a condus la îmbolnăvirea deținutului.

În timpul audierilor, unii polițiști au spus că atât șeful poliției Capitalei, Corneliu Groza, cât și adjunctul său, au știut despre starea tânărului. Andrei Brăguța a fost reținut de inspectorii de patrulare în august 2017 după ce s-a opus somațiilor acestora, iar la 10 zile după arest, a decedat în penitenciar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!