Masacru la o școală din Ulan-Ude, Rusia, un elev de clasa a noua și-a atacat colegii cu un topor și cu un cocktail Molotov. Tânărul a rănit profesoara și câțiva elevi, unei fetițe i-a tăiat degetul cu toporul. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de vineri, 19 ianuarie.

Potrivit Comitetului de Investigații, a fost un singur atacator, acesta ar fi încercat să se sinucidă și în prezent este spitalizat.

Profesoara Irina Ramenskaya, care se afla în clasă, povestește că în timpul lecției cineva a aruncat cu ceva în clasă și a lovit-o în cap, clasa a început să se umple cu fum, ea a început să scoată elevii din clasă, când a ieșit și ea a văzut că un elev lovește copii cu un topor, atunci a început să-i aducă înapoi în clasă…

Ministrul Sănătății din Buryatia, Dambinima Sambuev, a declarat că toți copiii răniți au vârsta de 13 ani. „Ei învață în aceeași clasă, majoritatea au răni provocate de topor. O fetiță a pierdut un deget. Un alt copil a fost lovit la cap și spate……”.

Interfax cu referire la surse scrie că elevul ar fi căutat complici, dar în cele din urmă a făcut totul singur. În plus, el chiar a avertizat pe unul dintre elevi despre planurile sale. O angajată a școlii nr. 5 Galina Klepikova a spus că el i-a scris un mesaj că în școală „va fi carne”.

În total, în urma atacului șapte persoane au fost rănite, toți sunt internați în spital. Nu este clar dacă atacul a fost planificat. Potrivit Mash, poliția a găsit o ascunzătoare în spatele unui reșou cu un alt „cocktail Molotov“.

Poliția rusă informează că verifică versiunea legăturii dintre cele trei atacuri armate asupra școlilor din Rusia. Vorbim despre incidente similare: în Moscova, unde ieri cineva a încercat să dea foc la școală; Perm – câțiva elevi și-au atacat colegii de clasa a patra, 13 persoane au fost rănite; regiunea Chelyabinsk, unde a izbucnit o luptă între colegii de clasă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!