/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ UE oferă 40 de mln de euro pentru renovarea a 90 de sectoare de poliție din țară

missing
19 ianuarie 2018, ora 19:31

În cadrul proiectului, oamenii legii vor fi instruiți cum să fie mai prietenoși cu cetățenii și să se concentreze mai mult pe nevoile oamenilor.

Dacă noi considerăm polițiștii că pentru cetățean este important și creează îngrijorări faptele de omor pe el îl preocupă mai mult furtul de găini din curtea unui vecin sau apariția în stare de ebrietate a unei persoane străine în localitate”, explică Vladimir Cazacov, managerul Proiectului „Poliția Comunitară”.

Polițiștii din localități vor avea și mai multă putere de decizie. Cu toate acestea, deși conducerea IGP spune ca vrea să scoată poliția în stradă, o bună parte a bugetului va fi cheltuită anume pe reparația sectoarelor de poliție.

Noi vom descentraliza puterea de decizie. Materialele examinate la acest sector, decizia va fi luată de șeful de sector, nu de la centru. Noi vom intensifica activitățile de patrulare în aceste sectoare, deci vom scoate polițiștii din birouri în stradă”, a declarat Alexandru Pînzari, șef al IGP.

Ne propunem cel puțin 90 de sectoare să le modernizăm până la finele anului 2020. Schimbarea aspectului vizual, presupune o dotare cu mobilier, tehnică necesară”, a menționat Vladimir Cazacov, managerul proiectului „Poliția Comunitară”.

Inițal, proiectul „Poliția Comunitară” va fi testat în cinci regiuni între care Bulboaca, Zărnești și orașele Sângerei și Comrat. Ulterior, dacă va avea rezultate benefice, conceptual va fi extins în toată țara. Cei peste 40 de milioane de euro care vor fi cheltuiți pentru renovarea sectoarelor de poliție, reprezintă suportul bugetar acordat de Uniunea Europeană pentru reforma poliției.

Reporter: Sergiu Niculiță;
Imagini: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram