Inspectoratul Național de Patrulare informează că, la această oră din cauza precipitațiilor şi tempersturii scăzute, pe carosabil s-a format polei. În acest context, pentru a evita situațiile de risc #INP recomandă conducătorilor auto:

– să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanțuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– să verifice starea instalației de încălzire, a nivelul antigelului, a ștergătoarelo
– să verifice starea frânelor;
– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni;
– să păstreze distanța între autovehicule.

De asemenea, pietonii sunt îndemnați să circule doar pe trotuar, să traverseze strada doar în locurile special amenajate după o temeinică asigurare.

Totodată, INP informează că pe teritoriul Republicii pe parcursul nopții echipajele de patrulare au însoțit autospecialele la prelucrarea drumurilor cu material antiderapant şi deblocarea drumurilor. Astfel, la moment în zona de de a țării nu sunt careva trasee sau drumuri blocate.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP menționează că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe drumurile din țară au avut loc 3 de accidente rutiere, în urma cărora 5 persoane au avut de suferit diferite traumatisme.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!