Inspectoratul Național de Patrulare al IGP informează că, la această oră pe teritoriul zonei de Nord a țării traficul rutier se desfăşoară în condiții de ceață densă, vizibilitatea este redusă, drumurile naţionale şi locale sunt accesibile, iar fluxul de transport este minim.

Pe traseul Chișinău-Ungheni, de asemenea persistă ceață, la moment fără precipitații, însă tronsonul carosabilului r. Străşeni este acoperit cu polei.

În zona de Sud a Republicii şi anume, în raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni la fel persistă ceață, dar se circulă fară dificultați.

Careva blocări sau mijloace blocate nu sunt, traseele sunt presărate cu material antiderapant.

Astfel, pentru prevenirea situațiilor de risc pe timp de ceață #INP recomandă conducătorilor auto:
– nu vă angajați în depăşirea unei coloane de autovehicule;
– utilizați luminile de întâlnire şi a celor de ceață;
– păstrați o distanță mai mare față de maşina care circulă în față;
– curățați în permanență farurile şi blocurile de semnalizare;
– fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Totodată, pietonii sunt îndemnați să nu circule pe marginea carosabilului, doar pe trotuar şi să poarte haine de culoare deschisă, pentru a fi vizibili de către şoferi.

La moment pe trasee sunt implicate 57 de echipaje mobile şi 106 de angajați #INP, care activează intensiv pentru prevenirea accidentelor rutiere şi gata de a interveni în caz de ajutor a conducătorilor auto.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!