Zăpada adunată la marginea drumurilor din Capitală este evacuată pe un teren special amenajat în acest scop, susține primarul general interimar, Silvia Radu. Funcționara a îndemnat agenții economici să sune la Întreprinderea Municipală Exdrupo ca muncitorii să evacueze și zăpada curățată de aceștia.

Zăpada adunată la marginea carosabilului este încărcată în maşini de capacitate mare şi transportată pe platourile întreprinderii municipale, de pe str. Varniţa. Pe tot parcursul zilei, Regia „Exdrupo” va acţiona cu 30 de unităţi de tehnică.

„Am început din această dimineață să încărcăm zăpada de pe marginea drumului. Sunt 30 de utilaje care acționează. Supraveghez personal aceste lucrări. Suntem în dispozitiv de lucru, iar muncitorii vor lucra ca într-o zi normală. Scoatem zăpada cu mizerie depusă pe străzile din Chișinău. Fac un apel către toți agenții economici, toți cei care curăța zăpada și o depozitează, pot suna la EXDRUPO, iar întreprinderea va trimite o mașină ca zăpada să fie încărcată și transportată pe terenul special amenajat”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, începând cu ora 6.00, angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ, în total peste 520 de persoane, acţionează la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, zone de acces către platourile de acumulare a deşeurilor menajere şi a staţiilor de aşteptare a transportului public. Având în vedere că în urma precipitaţiilor din dimineaţa zilei în oraş s-a format gheţuş, muncitorii împrăştie sare şi antiderapant lichid pe trotuare. Pe parcursul zilei, Regia locativ-comunală intervine cu 45 de utilaje.

Toate persoanele pot contacta întreprinderea, la următoarele numere de telefon: 022-471-320 și 060133367.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!