Suntem tot mai puțini! Până în 2050, țara noastră ar urma să piardă jumătate din locuitori, cifra care ar reprezenta cea mai mai mare descreștere la nivel european. Cel puțin așa arată datele publicate pe site-ul Factmaps, care se bazează pe cercetări ale mai multor instituții internaționale. Astfel, Moldova ar putea avea o populație de aproximativ 2,2 milioane de locuitori sau o scădere cu peste 44% față de situația din prezent.

Datele publicate arată că doar 15 state europene își vor mări numărul locuitorilor, iar alte 26 își vor pierde din populație.

Prin probleme demografice de diminuare vor trece și țările Baltice: Lituania, Letonia, Estonia. La polul opus al clasamentului se află însă țări precum Luxemburgul, Irlanda și Islanda – acestea vor fi principalele state ce vor înregistra cel mai mare număr de migranți. Prima clasată, Luxemburg, ar urma să-și dubleze populația în următorii 30 de ani.

Potrivit unui raport ONU, Republica Moldova în 2014 era părăsită zilnic de 106 oameni, care plecau definitiv din țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!