Reprezentanţi ai companiei Twitter, care analizează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, au transmis că vor notifica o parte a utilizatorilor care au fost expuşi materialelor de propagandă ruseşti în timpul campaniei, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Twitter a anunţat că va trimite emailuri către peste 650.000 de utilizatori ai reţelei de socializare din SUA care au urmărit, distribuit sau reacţionat la postări asociate cu o agenţie rusă, suspectată că se ocupă cu răspândirea materialelor propagandistice.

Agenţia de Cercetare pe Internet este o companie din Rusia care, potrivit mai multor oficiali americani, se ocupă cu răspândirea materialelor propagandistice favorabile Rusiei, folosind conturi false pe reţelele de socializare.

Compania Twitter a anunţat că a suspendat conturile folosite pentru răspândirea informaţiilor propagandistice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!