Șeful politicii externe a Uniunii Europene l-a asigurat pe președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas luni, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles, că UE îi sprijină ambiția de a avea Ierusalimul de Est drept capitală a unui stat palestinian, scrie Reuters.

În schimb, Abbas și-a repetat apelul pentru ca Ierusalimul de Est să devină capitală, și a cerut statelor membre UE să recunoască imediat statul Palestina, argumentând că acest lucru nu va împiedica negocierile cu Israelul privind soluționarea păcii în regiune.

Mogherini, în ceea ce părea a fi o referire voalata la recunoașterea Președintelui SUA, Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului, a chemat pe cei implicați în acest proces să vorbească și să acționeze „cu înțelepciune”, cu un sentiment de responsabilitate.

Abbas nu a făcut nicio referire la „mișcarea” lui Trump privind Ierusalimul sau la comentariile asupra problemei făcută luni la Ierusalim de către vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Amintim că, Adunarea Generală a ONU a adoptat în decembrie o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Rezoluția a fost adoptată după ce la 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!